Държавният глава Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство

...
Държавният глава Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Вторият мандат - връчен, Промяната е на ход

Държавният глава Румен Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на " Продъжлаваме Промяната ". Папката получи номинираният за премиер акад. .

Президентът прикани за повече разсъдък и единство към значимите за страната ни цели. Той изрази вяра в идната седмица Политическа партия да се върнат с изпълнен мандат и проектосъстав на кабинет.

Акад. Денков акцентира, че задачата, обаче, е извънредно сложна, само че все пак увери, че ще създадат всичко допустимо, с цел да има страната ни постоянно държавно управление. " Затова променихме метода. Използвахме празнините дни, с цел да дефинираме 4 национални цели, които считаме, че сплотяват хората и политическите обединения и да създадем лист от действия, които в случай че осъществим през 2023 година В разискването на тези цели и действия се включиха три политически обединения: Демократична България, " Българска социалистическа партия за България " и " Български напредък ". Надявам се, че и другите политически сили ще се включат ", съобщи претендентът за министър-председател.

Заявката на втората политическа мощ е да търси вид за сформиране на кабинет на малцинството, дружно с " Демократична България ". На 12 декември претендентът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Николай Габровски върна на президента изпълнен първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, само че Народното събрание отхвърли неговата кандидатура.

Сега " Продължаваме промяната " имат 7 дни, в които да решат дали ще върнат втория мандат изпълнен, или не. Днес претендентът за министър председател акад. Николай Денков е поканил на среща в Народното събрание всички парламентарно показани партии. Надеждите за осъществяване на втория мандат не са огромни.

От " Продължаваме промяната " няма да подложат на гласуване в пленарна зала проектосъстав на кабинет при положение, че преди този момент депутатите не гласоподават програмна декларация с национални предпочитани задания за България. Акад. Денков към този момент акцентира, че няма да предложат държавно управление на малцинството без задоволително поддръжка. В подобен случай те ще върнат мадата несбъднат. Оттам-насетне президентът би трябвало да връчи третия мандат на парламентарно показана партия по негов избор, като не е наложително тя да е и третата по бройка. Държавният глава може да избере сред Българска социалистическа партия, " Възраждане ", " Демократична България " и " Български напредък ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР